Kimentem, megszedtem amit gondoltam, hogy ennyi kell.
(Szedés közben elhessegettem a macskát, mert a legjobb játék kiszedni a tálból és dobálni , pöckölni a babokat :) Meg lapulva lesni, és elkapni a kezem ).
Levagdostam a végét, és vagy késsel vagy kézzel 2-3 cm darabokra aprítottam.
Forrásban lévő, enyhén sózott vízbe tettem , rávágtam egy szép dundi fokhagyma gerezdet is. Fedő alatt lassú tűzön megfőztem , most puhára, hogy a Mama is meg bírja enni.
Közben egy kis rántást csináltam, kevés olaj, csapott evőkanálnyi liszt, pirospaprika. Ráöntöttem a megfőtt zöldbabot levével együtt. Hagytam felforrni, majd fél pohár tejfölt adtam hozzá.
Friss, zsenge, szálkátlan volt a bab, nagyon finom lett.
Szeretem, frissen, üdén :)
VálaszTörlésNagyon finom!!!! A kerti az igazi!:)))
VálaszTörlésGyönyörű zöld...Nagyon szeretem,a sárgát nem annyira.
VálaszTörlésÉn is a zöldet szeretem jobban Niki:)
VálaszTörlésÍgy igaz, Babett.
Bianka, ez bizony olyan volt.