2011. július 4., hétfő

Zöldbabfőzelék



Gyönyörű, nem ?   A sárgát már szedem egy hete, a zöldhüvelyűről ez az első szedés.  Maradt sülthús tegnapról, gondoltam most főzeléket készítek a zöldbabból.

Kimentem, megszedtem amit gondoltam, hogy ennyi kell.
(Szedés közben elhessegettem a macskát, mert a legjobb játék kiszedni a tálból és dobálni , pöckölni a babokat :) Meg lapulva lesni, és elkapni a kezem ).
Levagdostam a végét, és vagy késsel vagy kézzel 2-3 cm darabokra aprítottam.
Forrásban lévő, enyhén sózott vízbe tettem , rávágtam egy szép dundi fokhagyma gerezdet is. Fedő alatt lassú tűzön megfőztem , most puhára, hogy a Mama is meg bírja enni.
Közben egy kis rántást csináltam, kevés olaj, csapott evőkanálnyi liszt, pirospaprika.  Ráöntöttem a megfőtt zöldbabot levével együtt. Hagytam felforrni, majd fél pohár tejfölt adtam hozzá.

Friss, zsenge, szálkátlan volt a bab, nagyon  finom lett.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom!!!! A kerti az igazi!:)))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű zöld...Nagyon szeretem,a sárgát nem annyira.

    VálaszTörlés
  3. Én is a zöldet szeretem jobban Niki:)

    Így igaz, Babett.
    Bianka, ez bizony olyan volt.

    VálaszTörlés