2011. július 3., vasárnap

Megújulás

Másfél évig tartott az építkezés.  Most szombaton újra a MOM Művelődési Ház udvarára költözött a Biopiac.
Meg kell mondjam, az árusok között nem várta senki.  Ott a parkolóban, bár szűkebb volt a hely, de jól éreztük magunkat.
A mi "boltunk" ez volt több, mint két évig:


Éppen szüreti ünnepség volt.

Ez pedig a mostani:
Majd belakjuk, de azt hiszem szeretni nem fogjuk.  A táblát le kellett venni, szüreti és egyéb ünnepségről valószínű szó se lehet, mert a ház elé  kirakni semmit nem lehet senkinek, annyi nem szabad, nem lehet van, hogy épp csak levegőt vehetünk.

Épületben boltot azok kaptak, akiknek csak így lehet árusítani.
A zöldségesek nájlon sátor alatt lehetnek, az eddigi nádtetős árusítóhelyeket lebontva valahol elraktározza a Biokultúra Egyesület.

Ezeket reggel össze kell állítani, délben szétszedni.  A polcokat, asztalokat vagy hazaviszik, vagy  bekéretzkedtek az üzletekbe. Hozzánk hárman pakolják a polcaikat, hűtőiket.
Volt káosz szombaton fél kettőkor.
Ez biztosan divatosabb, biztos valami menő és trendi  tervezőiroda készítette a terveit, de a faház az meleg, barátságos, ez meg olyan....kórházas. Azt mondta valaki, hogy rideg lett az egész piac. 

Szép lett a Művelődési Ház, szép az udvar.  Csak idegen.  Semmi természetesség, azt is mondta valaki, hogy milyen sznob lett a környezet. 
Mi maradtunk ugyanolyanok. 
Egyenlőre nem érezte senki jól magát, szerintem a vevők sem, mindenkit keresgélni kellett, és     jól széthúzták a piacot, sokat kell gyalogolni.

Ez az egyik  vége, itt vannak a kézművesek.

1 megjegyzés:

  1. A régi sokkal barátságosabb volt szerintem is. Azért majd élőben bevizsgáljuk egyszer..

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...