2011. július 4., hétfő

Zöldbabfőzelék



Gyönyörű, nem ?   A sárgát már szedem egy hete, a zöldhüvelyűről ez az első szedés.  Maradt sülthús tegnapról, gondoltam most főzeléket készítek a zöldbabból.

Kimentem, megszedtem amit gondoltam, hogy ennyi kell.
(Szedés közben elhessegettem a macskát, mert a legjobb játék kiszedni a tálból és dobálni , pöckölni a babokat :) Meg lapulva lesni, és elkapni a kezem ).
Levagdostam a végét, és vagy késsel vagy kézzel 2-3 cm darabokra aprítottam.
Forrásban lévő, enyhén sózott vízbe tettem , rávágtam egy szép dundi fokhagyma gerezdet is. Fedő alatt lassú tűzön megfőztem , most puhára, hogy a Mama is meg bírja enni.
Közben egy kis rántást csináltam, kevés olaj, csapott evőkanálnyi liszt, pirospaprika.  Ráöntöttem a megfőtt zöldbabot levével együtt. Hagytam felforrni, majd fél pohár tejfölt adtam hozzá.

Friss, zsenge, szálkátlan volt a bab, nagyon  finom lett.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom!!!! A kerti az igazi!:)))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű zöld...Nagyon szeretem,a sárgát nem annyira.

    VálaszTörlés
  3. Én is a zöldet szeretem jobban Niki:)

    Így igaz, Babett.
    Bianka, ez bizony olyan volt.

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...