2011. szeptember 1., csütörtök

Bazsalikomos hideg paradicsomleves pálinkás habgaluskával

Recept INNEN.

Már kerestem a múltkori nagy melegben  egy hideg paradicsomleves receptet.  Akkor nem volt hozzá    bazsalikom, most viszont egy nagy szatyorral kaptam.  A nagy részéből  pesto lett,a maradékból  meg egy kis hideg paradicsomleves.

A receptet a fent jelzett belinkelt oldalon megtaláljátok, mégegyszer nem  írnám le.
Aki a paradicsomlevest egyébként is szereti, annak biztosan tetszeni fog, egy nagyon finom leves. Érdemes kicsit többet készíteni, mert elfogy.
Ha előző nap megfőzzük, meleg nyári napokon kiváló hűsítő  is.

Vodka helyett pici pálinkát használtam, azon egyszerű okból, hogy az van itthon.  Az alkohol kifől, de el is hagyható.
A levesbe a leveskockát ne tettem, szerintem felelsleges.

Érdemes kipróbálni, nem több munka, mint akármilyen másik leves.

6 megjegyzés:

  1. Egyetértek, nagyon finom leves, pontosan így készítem én is:-)

    VálaszTörlés
  2. Ez a hab ez érdekes rajta, János megjegyezte, hogy egy kis tészta nem kellett volna bele? De aztán megevett két tányérral:)

    VálaszTörlés
  3. Nem is lehetett volna a szeptemberi posztot ennél szebb képpel kezdeni!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik ez a pálinkás galuska dolog! :) Apukám biztos értékelné. :P

    VálaszTörlés
  5. Pixie, nem érzik az íze:) Csak a tudat ! hogy ott van:):)

    VálaszTörlés
  6. Ó micsoda feltét, nagyon finom

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...