A hétvégén még a jó időt kihasználva úgy határoztunk, (határozott a gyerkőc, hogy egészen pontos legyek), hogy kint ebédelünk a szabadban, valami jó kis könnyű nyárias kaját. A szokásos vasárnapi húsleves mellé gyrost készítettünk. Igaz egy kicsit másképpen készült mint ahogy szoktuk. Egészen pontosan nem a hagyományos módon a sütőben sütöttem hozzá a pitát, hanem egy jó nehéz vas serpenyőben.
A pita receptje innen .
A tésztát , miután megkelt 12 egyenlő részre osztottam, gömbölyítettem, majd vékonyra nyújtottam. Forró vas lábasban szárazon 1-2 perc alatt átsütjük mindkét oldalát. Miután megsültek fokhagyás olívaolajjal átkentem, így könnyebben tekerhetők.
Fűszerkeverékkel húst sütöttem, készítettem citromos, fokhagymás kakukkfüves joghurtos mártogatóst hozzá. A megsült pitákat zöldségekkel, a hússal és az öntettel feltekerve tálaltam. Nagyon finom úgy is, hogy egyszerűen cikkekre vágjuk a kisült lepényeket a mártogatósba tunkoljuk a finom ropogós szeleteket, mellé pedig a zöldségeket és a húst kínáljuk.
Huu de jo! Biztos fincsi is.:)
VálaszTörlésNagyon guszta, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésCsodás, még sosem ettem házilag,de soron következik.
VálaszTörlésDe jó házias készítés!!! Finomak a mártogatósak is!
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám. Tetszik ez a feltekert forma. :)))
VálaszTörlésMár elfogyott...
VálaszTörlés