Hozzávalók: 1,5 kg narancs
1 db citrom
35 dkg cukor
egy darab vanília rúd
2,5 dl víz
A narancsot és a citromot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
A cukorból és a vízből szirupot főzünk. Beletesszük a narancsot, a vaníliát. Másfél órát főzzük, ez idő alatt besűrűsödik.
Forró üvegekbe tesszük.
Egy finom foszlós kaláccsal kiváló reggeli a hideg téli vasárnapokon.
Utólag beírom a másik receptet is. Arról nincs fotó.
1 kg narancsot megmosunk. Héjastól vékony szeletekre vágunk és felkockázzuk. Lábasba tesszük, ráöntünk 6 dl almalevet. Almáspite sütésekor szoktam lefagyasztani erre a célra.
40-50 percig lassú tűzön forraljuk. Hozzáadunk 1 kg befőző cukrot. még 5 percig főzzük lassú tűzön, majd 5 percig nagy lángon. Üvegekbe töltjük. Nem kell dunsztolni.
A tesóm Svájcban evett narancslekvárt, azóta is emlegeti, hogy milyen finom volt, és hogy készítsek neki, de még azóta se próbáltam ki, de lehet most:)
VálaszTörlésnem a héjától lesz kesernyés, hanem attól, ha a fehér réteget nem hámozod le róla.
VálaszTörlésgyakorlatilag "húsig" kell hámozni, még a cikkeket elválasztó hártyát is le kell szedni róla, és akkor nem lesz kesernyés.
szerintem.
Én meg a l*dliben vettem :):):)
VálaszTörlésGondoltam, hogy kifilézem, de igazán kesernyésen finom:)
VálaszTörlésÉn is szeretem...:) Az angol narancslekvár is kesernyés... de finom!:)
VálaszTörlésJó ötlet, hogy ajándékba. El is fogom készíteni:)
Kipróbálom a téli szünetben:)))Izgalmas!
VálaszTörlésFinom lehet
VálaszTörlésaz első receptnél sem kell dunsztolni?
VálaszTörlésNem, én kicsit fejre fordítottam az üvegeket. Végülis ezeket nem akarjuk hónapokig elrakni:)
VálaszTörlésHúú, de jó kis receptek vannak itt! Igényes megvalósítás, igényes blog! Örülök, hogy idetévedtem! :-)
VálaszTörlésKöszönjük a dícséretet Márti !
VálaszTörlésKöszönöm szépen 😘
VálaszTörlés