2011. december 4., vasárnap

Citromos diós keksz



Ha én találtam volna ki a receptet, akkor nem a keksz kategóriába sorolnám. A habcsók és a  keksz közötti átmenetet képviselné:)))
Egyszerűen nagyszerű ez az adventi apró süti. Gluténmentes, és ez fontos infó azoknak akik mellőzni kell étrendjükből ezt az alkotórészt.

 
Hozzávalók:
  • 3 tojás fehérje
  • csipet só
  • 20 dkg p.cukor
  • 8 dkg krémsajt(tejföllel nyugodt szívvel helyettesíthető)
  • 30 dkg darált dió
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk.vaníliakivonat
      A mázhoz: 10 dkg p.cukor , 2-3 ek. citromlé

Elkészítés:A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk. A cukrot fokozatosan hozzákeverjük.
A diót simára keverjük a krémsajttal, a tojás sárgájával, a vaníliával. Kisebb részletekben hozzákeverjük a habhoz. Sok-sok tepsit kibélelünk sütőpapírral (lehetőleg sziolikonossal, hogy utána könnyen le tudjuk szedni a kis sütiket). Diónyi halmokat rakunk és 2 órára hűvös helyre tesszük száradni. Utána 140 fokon kb.20 percig sütjük. Sütője válogatja...míg színt nem kap a tészta. Hűlni hagyjuk, majd a porcukrot kikeverjük a citromlével, és ecset segítségével megkenegetjük a kis tallérokat. Díszítjük, ahogy kedvünk tartja.
Nagyon finom a dió és a citromos máz igazi jó barát ebben a sütiben:)))

UI.: Minimum 4 tepsit készítsetek, ha sütitek, meg egy közlekedésmentes konyhakövet....



Forrás: Praktika

4 megjegyzés:

  1. Hercig kis tallérok sokasága!

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosak ezek a fotók. Elkapkodnám ezeket a sütiket. :)

    VálaszTörlés
  3. Dió és citrom együtt nagyon jó páros! Tetszik a recept, el is mentettem! Köszi!

    VálaszTörlés