Ha én találtam volna ki a receptet, akkor nem a keksz kategóriába sorolnám. A habcsók és a keksz közötti átmenetet képviselné:)))
Egyszerűen nagyszerű ez az adventi apró süti. Gluténmentes, és ez fontos infó azoknak akik mellőzni kell étrendjükből ezt az alkotórészt.
Hozzávalók:
- 3 tojás fehérje
- csipet só
- 20 dkg p.cukor
- 8 dkg krémsajt(tejföllel nyugodt szívvel helyettesíthető)
- 30 dkg darált dió
- 2 tojás sárgája
- 1 kk.vaníliakivonat
Elkészítés:A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk. A cukrot fokozatosan hozzákeverjük.
A diót simára keverjük a krémsajttal, a tojás sárgájával, a vaníliával. Kisebb részletekben hozzákeverjük a habhoz. Sok-sok tepsit kibélelünk sütőpapírral (lehetőleg sziolikonossal, hogy utána könnyen le tudjuk szedni a kis sütiket). Diónyi halmokat rakunk és 2 órára hűvös helyre tesszük száradni. Utána 140 fokon kb.20 percig sütjük. Sütője válogatja...míg színt nem kap a tészta. Hűlni hagyjuk, majd a porcukrot kikeverjük a citromlével, és ecset segítségével megkenegetjük a kis tallérokat. Díszítjük, ahogy kedvünk tartja.
Nagyon finom a dió és a citromos máz igazi jó barát ebben a sütiben:)))
UI.: Minimum 4 tepsit készítsetek, ha sütitek, meg egy közlekedésmentes konyhakövet....
Hercig kis tallérok sokasága!
VálaszTörlésIgazi karácsonyi süti:)
VálaszTörlésCsodálatosak ezek a fotók. Elkapkodnám ezeket a sütiket. :)
VálaszTörlésDió és citrom együtt nagyon jó páros! Tetszik a recept, el is mentettem! Köszi!
VálaszTörlés