2011. december 18., vasárnap

Mézeskalács bonbon



Egy igazán finom és könnyen elkészíthető desszert advent 4. gyertyájához. 
Biztos jártatok már úgy, hogy nem sikerült minden mézeskalács tökéletesre, elfolyt rajta az íróka, letörött egy darabja, túl dagi lett, vagy egy kicsit kemény lett a tésztája. Ezt onnan tudom ilyen pontosan, mert én már jártam így.:)))
Igaz ezeket a darabokat el is lehet majszolgatni, de egy pár alkotórésszel összegyúrva igazán finom csemege "kerekedik" belőle...

Ez a bonbon nem is bonbon igazán. És jó-jó, még csak nem is hasonlít a bonbonokhoz, de karácsonykor megengedhető egy kis kedves túlzás. Kedves, hisz ajándéknak is megállja a helyét.

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű étcsokoládé
15 dkg mézeskalács
2 csomag burbon vaníliás cukor
4 evőkanál meggylikőr( nálam házi  konyakos meggy leve)
vagy rum aroma is megfelel
magozott meggybefőtt (nálam konyakos meggy magozva)

Elkészítés:
A mézeskalácsot apró darabokra törjük. Legegyszerűbb nyújtófával egy tasakban elvégezni ezt a műveletet.
A csokiból 5 dekát lereszelünk és elkeverjük 1 tasak vaníliás cukorral. A maradék csokit felolvasztjuk. Összekeverjük a mézeskaláccsal, a van.cukorral, a likőrrel/meggylével és nedves kézzel kis golyókat formázunk. Közepébe egy darab meggyet gyúrunk, majd meghempergetjük a reszelt csokoládéban.
Én  tortadarába és a mézeskalács darabokba forgattam....




Forrás: Praktika

6 megjegyzés:

  1. Pont tegnap tanácsoltam a Gyöngyösnek ezt a félresikerült linzereiből. Mentsük ami menthető, főleg ha valami szuper kerekedik ki belóle :) Ügyes !

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok én olyan okos, hogy egyedül találjam ki. Hasonlót találtam egy réges-régi praktikában. Eddig nem foglalkoztatott, de most eszembe jutott, kikotortam a rengeteg újság közül, és megcsináltam. Angyalkás szállítmányban is lesz:)))

    VálaszTörlés
  3. Bizony jártam már így, nálam most egy téli kehelyben végezték a balesetes darabok...
    A bonbonötlet is remek, guszta. :)

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...