2011. december 25., vasárnap

Ruccola saláta karácsonyi ebédhez

Az előzőleg beírt harcsafilé mellé készült.   A Nők Lapja Konyha legutolsó számában Mautner Zsófi ajánlja.

Spenótom nem volt, így csak ruccolával készült.
 ( Még a nyár végén vetettem a kertbe, de  eső nem esett, így csak  vegetált. Az utóbbi hónap kis esői és a hó hatására azonban egész szépen elkezdett nőni. )

A ruccolát megmostam, sóztam, borsoztam.  Meglocsoltam olívaolajjal, egy kis balzsamecettel.
Ráöntöttem egy kisüveg    sütőtököt   , hozzátettem  egy negyed gránátalma magjait, egy kisebb narancsot meghámozva és szeletelve. Ráöntöttem a sütőtök levét.
Megszórtam pár szem összetört pirított mogyoróval.

Szuper !

2 megjegyzés:

  1. Ha a Mautner Zsófi ajánlja, akkor tuti csak finom lehet. És a rucolád még él? Mi lelegeltük az összeset még októberben.

    VálaszTörlés