Egy finom bonbonnal kívánok boldog új évet minden olvasónknak !
Tavaly óta nézegettem a készítését ezen az oldalon.
Karácsony előtt Kalocsán az Aldiban bedobtam egy doboz bonbon papírt a kosárba, aztán itthon derült ki, hogy kicsik. Viszont kiválóan megfelel ehhez az édességhez.
Kissé macerás az igaz. Egy papírkapszlit megfogunk és kikenünk csokoládéval. Mikor kellően megszilárdult, újra kenjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
140 gr tejszínt felforrósítunk. 12 gr őrölt gyömbért beleteszünk, elkeverjük, 10 percig pihentetjük és leszűrjük.
20 dkg fehér csokoládét megolvasztunk víz felett. Összekeverjük a gyömbéres tejszínnel, 3 dkg vajjal és fél lime levével.
Nyomózsákból, vagy két kanál segítségével beletöltjük a csokihüvelybe a tölteléket és lezárjuk a bonbont.
Pár óra hidegen való pihenés után nekiülhetünk leoperálni a papírt a csokoládéról.
Hústűvel egy helyen elválasztottam a papírt, és a tűvel, majd kézzel leszedegettem.
Fejre fordítottam, vagy talpra állítottam? őket, pötty csoki a tetejükre és a direkt erre az alkalomra kandírozott gyömbérből egy darabkát rátettem És kész.
Csináltam nyitottan is, ez macerás, mert az üres csokihüvelyt kell elválasztani a papírtól. Akárhogy kentem is ki, csak vékony a csokiréteg, volt hogy letört kis darab, de amikor beletöltöttem a tölteléket, kapszliba tettem, nem is látszott.
Ennek a tetejére is került gyömbérdarab.
Egy sincs belőle, nagyon ízlett. Barátoknak készítettem, hálás társaság , agyon dícsérték.
Szilikon vagy alufóliás formában könnyebb megcsinálni.
Azért mielőtt nekifogtam egy próbát csináltam, diókrémmel.
Tejszín, gyömbér és csoki! Bármikor jöhet!!!
VálaszTörlésNagyon tetszik! :)
VálaszTörlés