A második tepsivel most sül, nehogy elfelejtsem !
Van nekem egy kedves barátném, középiskolai, olyan, akivel fél szavakból is értjük egymást. Nála kóstoltam, tőle a recept.
Jó nagy adag, a feléből lett két nagy tepsivel. Jön a farsang, próbálkozzatok.
Hozzávalók: 40 dkg rétesliszt
40 dkg finomliszt
50 dkg vaj
1 kispohár tejföl
2 tojás sárgája ( fehérje majd a kenéshez elfogy ám !)
10 dkg nem őrölt mák megpirítva
3-4 dkg só
15 dkg füstölt sajt
1 cs sütőpor
pirított szezámmag a tetejére
Mák megpirítva ! Ki hallott még ilyet! Azzal kezdtem, hogy szárazon megpirítottam a mákot, kiöntöttem a serpenyőből, majd úgyszintén szárazon megpirult a szezámmag is.
Aztán a hozzávalókat összegyúrtam, fél cm vastagra kinyújtottam. Derelye vágóval szebb, de nem találtam, így a pizza szeletelővel eldaraboltam tetszőleges rudakra.
Megkentem a tojás fehérjével, jól megszórtam a pirított szezámmaggal és előmelegített sütőben megsütöttem.
Nem dagadnak meg, nem kell túl sok helyet hagyni közöttük. 15-20 perc alatt szép világosra sültek.
Nem égett meg a második tepsi sem. Finom, omlós sós kekszet kapunk. Sokáig eláll.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Isteni, recept mentve:) Köszi a barátnődnek is:)
VálaszTörlésJuhé! Imádatos mák! Mindenben és minden mennyiségben, na meg a szezámmag!!:)Klassz recept! Csókoltatom a barátnődet!:)))
VálaszTörlésKöszi lányok, majd legközelebb postázom neki !
VálaszTörlésA recept nagyon jó! Csak az a gyanúm, hogy nem fél kiló vaj kell, szerintem elírtad véletlenül az 5 dekát.
VálaszTörlésNem, nem. 80 dkg a liszt. Fél adagot sütöttem, 25 dkg margarinnal. Nem zsíros, omlós lesz tőle. Ha megnézed semmi folyadék nincs benne, az a kis tejföl meg a tojás sárgája. Valami kell ami összetartja.
VálaszTörlésNa ezt megsütöm a síelőimnek. :):)
VálaszTörlés