2012. május 23., szerda

Grillezett paradicsomsaláta

Egy szelet natúr sült hússal kiváló nyári ebéd. Belefér mindenféle diétába, fogyókúrába.

4 személyre kell:

4 szelet bagett, vagy ennek megfelelő mennyiség kenyérből
5 evőkanál olíva olaj
10 hosszúkás paradicsom
pár gerezd fokhagyma
10 dkg rukola, borsmustár
citromlé, só, bors, olajbogyó


A kenyeret kockákra vágjuk és két evőkanál olajon serpenyőben megpirítjuk.

A paradicsomokat hosszában félbevágjuk, a vágási felületükön megtűzdeljük fokhagymával.
Forró grillsütőben, először a vágott felükkel felfelé süssük a paradicsomokat 3-4 percig, majd megfordítva újra 3-4 percig.

Mossuk meg és szárítsuk meg a rukolát, tépjük falatnyi darabokra.   Tegyük egy nagyobb tál aljára, közepére.
Szépen elosztva helyezzük rá a paradicsomokat, szórjuk meg a kenyér kockákkal és az olajbogyókkal.

Készítsünk öntetet, olíva olajból, citromléből, balzsamecetből. Csipet sót és borsot is tegyünk bele.
Öntsük a salátára.

Tapasztalat:  legközelebb tényleg eltépkedem kicsikre a rukolát, mert elég körülményes volt enni, sokat kellett törölközni:)
A sót és a borsot nem az öntetbe teszem, hanem a rukola leveleit szórom meg vele, így jobban eloszlik, nem szívja be a kenyérkocka a sós levet.

Adagonként 325 kalória.

A recept a Saláták nagykönyve című RD kiadványból van.

4 megjegyzés:

  1. Na végre, már azt hittem el vagy veszve!!!! Jól hangzik :):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tökéletes vagy a gép, bár azt tegnap hoztuk el a szervízből, vagy a T-Home gyengélkedik. Lassú, szakadozik, nem enged be, ilyesmik. Meg kedvem sem igazán volt.

      Törlés
  2. Ez annyira finom! Összefutott a ...:)

    VálaszTörlés