2012. május 25., péntek

RATATOUILLE

Minden lecsóhoz  hasonlatos étel abszolút nyerő nálunk.  Így bíztam benne, hogy elnyeri a tetszését.  Reggelire jóllakott sonkával, és jó is volt , mert ebben egy fél falatnyi hús sincs.  Azt hittem  nyűgösebb lesz elkészíteni, de mivel a zöldségeket csak pár percig kell sütögetni, végülis gyorsan kész lett. Fél óra.

Egy szelet rozsos kenyeret azért engedélyeztem, hogy két óra körül ne korogjon egyikünk gyomra sem .

Hozzávalók:   1 padlizsán
   1 cukkini
2-3 paradicsom
2 zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
olajbogyó
só, bors
kakukkfű, rozmaring


A zöldségeket külön-külön egyforma darabokra vágjuk.  
Serpenyőben egymás után, szintén külön-külön megsütjük őket.  A paradicsomot célszerű utoljára hagyni,  mert levet enged.

Végül összekeverjük őket, összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, friss kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük.
Olajbogyókat teszünk rá.

Aztán kiszedjük a tányérra, szelünk egy kenyeret és jól megesszük!  


3 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos csak úgy kínálja magát :)

    VálaszTörlés
  2. Kb két hete ettem először életemben ilyen lecsót, de nagyon megtetszett. Én is ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még olivabogyóval soha nem jutott eszembe készíteni.
      Nagyon ínycsiklandó.

      Törlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...