2013. január 18., péntek

Zöldülünk



Mosószódát egy ideje használok már. Felesben a mosóporral és inkább csak fehér, világos ruháknál.

De most  JUDITTÓL kaptam mosószappant és használati jó tanácsokkal is ellátott.  Ma volt a próbamosás.
Vegyes világos ruhákat raktam a gépbe, egy darab , 50 gramm, mosószappant tüll zacskóban, a mosószer adagolóba 2 evőkanál mosószódát.

Az öblítő részbe két evőkanál 10 %-os ecet és  15 csepp illatanyag került, azt is a Judit adta, valami vegyes  fűszernövény illat.

40 fokon indítottam a gépet, legtöbbször azt a programot használom.

Teljes siker. Olyan foltok is eltüntek, amiket máskor csak a hipó vett ki.   Legközelebb teszek egy evőkanállal a dobozban lévő fehérítőből is bele.

Azt hiszem holnap hozok öblítőt a piacról, öko öblítőt.   Most csak a szappan illata érzik a ruhákon, de ha pl. jó időben kint szárítom akkor friss szélszagú ruhákat szednék be a szárító kötélről.

Meg aztán, aki nézte a Csengetett Mylord ? című sorozatot, hát  ott is a Teddy  a mosószappan illatú cselédlányokat szerette:):)

Egy szó mint száz, pozitív  benyomás volt a mai mosás. Emlékszem , ahogy anyám szappant főz, de pontosan nem tudom hogy csinálta? 

Azt hiszem leváltom a bolti mosóporaimat.

Utóirat: felmerült a kérdés, hogy mennyibe kerül így a mosás?    Mosóporral nem számoltam, ez 100 forint alatt van egy adag ruhát ha kimosok.
De jó a mosógépnek, nem rakódik tele mindennel, jó a ruháknak és jó a környezetnek. Akkor pedig jó nekem is:)

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó!!! :)
    Én is saját magam gyártom a folyékony mosószert és öblítőt, de így még egyszerűbb!

    VálaszTörlés
  2. Azt a mosószert lehet tudni, hogyan ?

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó! Nem gondoltam hogy a gyári mosóporokat is felülmúlja!

    VálaszTörlés
  4. Egy egész program ruhához 25-30 cseppet használhatsz az illatolajból amit adtam.:)

    VálaszTörlés
  5. ez tök jó! én is akarok zöldülni!!!!

    VálaszTörlés
  6. Le kell reszelni egy mosószappant, kb. négy liter szénsavmentes ásványvízzel (ez tisztább, mint a csapvíz, nem romlik meg a mosószer, de csináltam már sima vízből is)Felforralom, hogy elolvadjon a szappan, majd teszek hozzá olyan 10 deka (nem mérem, csak szórom) mosószódát. Másnap reggelig áll, majd botmixerrel átkeverem, és visszatöltöm az ásványvizes flakonba, vagy egy műanyag dobozba. Hónapokig elég nálunk, és kevesebb, mint 500 ft-ból kijön :)

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...