2013. február 17., vasárnap

Kelbimbó köretnek


A TV Paprika magazinból a recept, kissé egyszerűsítve, racionalizálva.

Kell  hozzá:   mirelit kelbimbó 
vaj
bacon szalonna
fenyőmag  ha nincs mandula darabolva
1 dl tejszín
só, bors, majoranna
húsleves
1 vöröshagyma

A fenyőmagot vagy a vágott vagy szeletelt mandulát  serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.

A kelbimbókat félbevágjuk, a hagymát felkockázzuk.
Két evőkanál vajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a kelbimbókat és egy-két percig pároljuk.

2 dl húslevessel felöntjük, megszórjuk majorannával, borssal, kis sóval és puhára pároljuk.

Ha puha levesszük a fedőt és a levét teljesen elpárologtatjuk.
Beletesszük a tejszínt és a fel fenyőmagot. elkeverjük.

A bacont ropogósra sütjük, tálaláskor rászórjuk a maradék fenyőmagot és a szalonnát.


3 megjegyzés:

  1. egyeskének hidegrázása van a kelbimbótól, magamnak meg ritkán készítek, pedig szeretem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. János kimondottan szereti. Meg tetszett a recept, a bacon meg a magok nagyot dobnak rajta. A kelbimbóíz az megmaradt:)

      Törlés
  2. én minden zőccséget szeretek, így az undok kelbimbót is. A recept pedig ígéretes:)

    VálaszTörlés