2013. március 17., vasárnap

Gyömbéres kókuszkocka


A TV Paprika előző havi számából a recept.  Sok jó sütni-főzni való van benne, nézegetem gyakran. 

A kókuszt is és a gyömbért is nagyon szeretem, így csak az alkalmat kellett megkeresni ennek a sütinek az elkészítéséhez.  Így a márciusi télben teljesen megfelelő ízek:)

Hozzávalók:  30 dkg liszt
  22 dkg porcukor
25 dkg Ráma margarin
4 dkg kókuszreszelék
1 kiskanál (mokkás) sütőpor
2 kiskanál őrölt gyömbér

A margarin kivételével a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint is. Egy morzsás tésztát kapunk, amit egy 20 x 30 cm-es , sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk  és 180 fokon kb. 20 perc alatt  megsütünk.



Kihűtjük.

Krém:  15 dkg vaj
8 dkg méz
másfél evőkanál őrölt gyömbér
24 dkg porcukor

A vajat a gyömbérrel és a mézzel langyosan megolvasztjuk majd belekeverjük a cukrot és ráöntjük a tésztára.
Pár órára hűtőbe tesszük, kockára vagy hosszúkásra vágva tálaljuk.


Eredetileg a bevonathoz is margarin van írva, és azzal is csinálta. De nem akar rendesen megkeményedni, kissé az oldalán lefolyt. Fagyasztóba tettem, így lehetett szeletelni.  Ezentúl csakis vajat teszek bele.
Jó édes, kicsit a cukrot lehet csökkenteni.
Nagyon finom, a gyömbér kissé csípős íze keveredik a kókusz finomságával...

Gyorsan kész, egyszerű, talán kekszre hajazó sütemény.

1 megjegyzés:

  1. Nekem is kedvenceim az összetevők. Olyan a teteje, mintha karamellizálva lenne, nagyon guszta. :)

    VálaszTörlés