2013. április 9., kedd


Holnap ígérem tökfőzeléket főzök magában:)  Húst semmiképp.
Egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora.
Tavaly vetettem - tavaly is - spenótot a fólia alá. Nyáron elhullott a magja, késő ősszel  szépen kikelt. Azóta szedegetem mikor megnőtt elég nagyra. 
A recept a Nők Lapja Konyha  újságból van, ott csirkemellel ajánlják, de két nap pulykamellfilét főztem, túlságosan hasonlítana no. Kell a változatosság:):):)
A csirkét fűszerezve serpenyőben sütjük. Én disznó combot sütőzacskóba tettem, megszórtam  gyros fűszerkeverékkel és megsütöttem.


Olajon pár gerezd fokhagymát egészben megsütünk lassú, kis lángon.  A spenótot megmossuk, elvagdossuk. (Erről mindig kiskacsák jutnak az eszembe, gyerekkoromban vágtuk nekik a csalánt és a takarmányrépa levelét így. )
Rádobjuk a fokhagymára a spenótot, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és addig pároljuk míg összeesik. Tejszínt öntünk rá, rottyan egyet és kész. 
A krumplit héjában megfőzzük és elkarikázzuk. Vagy héjasan elkarikázzuk és úgy főzzük meg.


Azt hiszem ízleni fog.

6 megjegyzés:

  1. ez nekem is nagyon ízlene :):):):) hű, de még mennyire!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Csirkemell! Sosem tudom, hogy a natúr csirkemellet mennyi zsiradékban süssem. Látom a különböző tv műsorokban, hogy még a serpenyő alját sem fedi el az olaj. Ennyiben is megsül? Ki hogy csinálja? Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak kevés olajon közepes tűznél szoktam. a kisebb részét kifordítom, így kissé laposabb a hús, és többször forgatom. Nem kell hogy ússzon a zsírban.

      Törlés
  3. HÚÚÚ, de gusztán néz ki! És ahogy leírtad, tényleg egyszerű lehet.
    Kipróbálom, mert nagyon szimpatikus.
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicces, hogy még gasztroblogot is egyet olvasunk :)

      Törlés