2013. április 9., kedd


Holnap ígérem tökfőzeléket főzök magában:)  Húst semmiképp.
Egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora.
Tavaly vetettem - tavaly is - spenótot a fólia alá. Nyáron elhullott a magja, késő ősszel  szépen kikelt. Azóta szedegetem mikor megnőtt elég nagyra. 
A recept a Nők Lapja Konyha  újságból van, ott csirkemellel ajánlják, de két nap pulykamellfilét főztem, túlságosan hasonlítana no. Kell a változatosság:):):)
A csirkét fűszerezve serpenyőben sütjük. Én disznó combot sütőzacskóba tettem, megszórtam  gyros fűszerkeverékkel és megsütöttem.


Olajon pár gerezd fokhagymát egészben megsütünk lassú, kis lángon.  A spenótot megmossuk, elvagdossuk. (Erről mindig kiskacsák jutnak az eszembe, gyerekkoromban vágtuk nekik a csalánt és a takarmányrépa levelét így. )
Rádobjuk a fokhagymára a spenótot, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük és addig pároljuk míg összeesik. Tejszínt öntünk rá, rottyan egyet és kész. 
A krumplit héjában megfőzzük és elkarikázzuk. Vagy héjasan elkarikázzuk és úgy főzzük meg.


Azt hiszem ízleni fog.

6 megjegyzés:

  1. ez nekem is nagyon ízlene :):):):) hű, de még mennyire!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Csirkemell! Sosem tudom, hogy a natúr csirkemellet mennyi zsiradékban süssem. Látom a különböző tv műsorokban, hogy még a serpenyő alját sem fedi el az olaj. Ennyiben is megsül? Ki hogy csinálja? Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak kevés olajon közepes tűznél szoktam. a kisebb részét kifordítom, így kissé laposabb a hús, és többször forgatom. Nem kell hogy ússzon a zsírban.

      Törlés
  3. HÚÚÚ, de gusztán néz ki! És ahogy leírtad, tényleg egyszerű lehet.
    Kipróbálom, mert nagyon szimpatikus.
    Köszi!

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...