2014. szeptember 23., kedd

Szüreti fantázia

Hah, micsoda jó név:)

Megyünk versenyre. Már tavaly is akarta a polgármester, de akkor egy szomorú esemény miatt maradtunk itthon.

A  Falusi vendégfogadók IX. sütő-főző fesztiváljára neveztünk csapattal. Október 4-én szombaton lesz, Bükkösdön az Ökoparkban.
Kapunk egy 10 kilós pakkot, és abból kell főzni.

Valami ilyesmire gondoltam.


Sertés szelet mazsolás mustmártásban , kölessel  és fokhagymás zsenge mángolddal.

Akármilyen része jó, még a császárhús is úgy gondolom. Kis zsiradékon előpirítottam a húst, sóztam, borsoztam és fehér mustban puhára pároltam.  A végén  tettem bele két marék mazsolát. Addig hagytam, míg a mazsola megpuhult, majd egy kávéskanál étkezési keményítővel  besürítettem.

A kölest úgy mintha rizs lett volna, úgy főztem. Illetve először egy fél fej vöröshagymát megpirítottam arra ráöntöttem a kölest, másfélszeres vízzel felöntöttem, sóztam, és fedő alatt lassú tűzön megpuhítottam.

A kertben friss zsenge mángold leveleket találtam, ezeket fokhagymás vajon megpároltam és mellé tettem.

Csak ennyi. 
Mindjárt kóstolunk.

3 megjegyzés: