2019. július 15., hétfő

Bálványos, harmadszor.

Azt hiszem ez végleges szerelem. Ma a János, aki nem szentimentális egyáltalán, harmadszor mondta, hogy majd elmúlik ez, pár nap és elmúlik,kedves feleségem, hogy eszébe jut pl. a szó, hogy Gorgán :)  A szomszéd panzió neve.
Vagy egyre a hegyet látja, a Hamvast, a mofettát, az új medencét :)

Tavaly én nem voltam fenn, mikor akartunk , addigra zuhogni kezdett az eső. Idén jó idő volt, kis darabig autóval. aztán gyalog.
 Az elsők az Ikrek, van közben pár forrás, úgy ember le nem megy, hogy a Jordán vizéből meg ne töltse a palackját.
A Csiszár forrás kész szódavíz .
Aztán a Csokoládé medence a maga barna, csoki színű vizével.
A tavalyi mofetta,  a Hamvas, a legkedveltebb, az Aranyos, és az idén készített új, valószínű van már valami neve de még mi se tudjuk.  És a kicsi, a Miklós forrás :)

Most is voltak fenn páran, a szauna teli volt.  Egy magyar házaspár üldögélt a Hamvasnál, velük beszélgettünk épp, mikor elkezdtek szállingózni a mieink.
Írás szerint 16 fokos a Hamvas, hát, elég dermesztő :)  Max. 20 perc javasolt  belőle. Utána az Aranyosba lógázva a lábat, egész jó melegnek tűnik a vize :)

A lépcső, ami jelentősen megkönnyíti a megközelítést is a mi  munkánk.  Ezer emlék, kavics, ismerős gomba, virág, illat.

Mi idén is jól felkészültünk, szerszámokkal, ellátmánnyal, erővel, tervekkel.
Volt sebesülés is, maradéktalanul, jól ellátták az ottani orvosok  a sebeket.
Tavaly versenyeztünk, ki lát több medvét, idén akárhol találkozhattunk velük.  Agressziónak jelét se mutatták, igaz mi is hagytuk őket békén.
Egy róka is meglátogatott bennünket az udvaron, egész közel jött.
Süni  a láb mellett szuszmákolt.
A pelék meg velünk laktak, annak nem örültem, belezabáltak mindenbe, főleg a kenyér vonzotta őket.  Párat kihajítottunk, volt hogy a WC csészéből szedtem ki, beleesett :)

A férfiemberek a medencét építették, az asszonyok kerítést fontak. Hosszan.  Vesszőt szedtek, karókat vertek, és fonogattak. Szép lett.


Én főztem. Igyekeztem, hogy mindenkinek legyen kedvére való.

És akkor hazajövünk és többedjére hallom, hogy jaaaaaa, dolgozni voltatok ????   Igen.
De kirándultunk is. Pl. megnéztük a Vlad Tepes család kastélyát, ahol egy árva koporsó sincs.  Mindenféle vámpíros izé kint a turistáknak az van,  vámpír fánk, kisebb méretű fánk, rajta félig vert tejszín és áfonya lekvár :)   Megkóstoltuk, finom volt.

Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Sugásfürdő, vágtázó lovak,át az úton, autó megáll, türelmesen vár és megy tovább , egy kis Brassó, és minden boltban kapható  házi jellegű kenyér.  Kovászos.  Meg az út szélén is, Uzonban,  Szentivánlaborfalván, talán még Csernátonban is.  Ott az udvaron a kemence,  kis épület, és árulják.  Pityókás, vert kenyér.  Ahogy kell.
Szemét nincs az út szélén bár amíg volt autópálya ott mentünk.

Néha elégedetlenkedtünk, jövőre nem jövök !  Dehogyisnem !   Olyan könnyen nem szabadulnak meg tőlünk a Péter és a Johann:)  Van még bőven mit csinálni.

KÉPEK ÉS ISMERET ANYAG ITT TALÁLHATÓ. 

Hogy miket ettünk ?  Vittünk, kolbászokat, sonkákat, szalonnákat, lekvárt, mézet, aprósütit.  Sót cukrot kávét teát lesütött húst, lefagyasztott tyúkot, MINDENT.
Szombat estére mindig székely káposztát. Kenyeret, itthonról meg útközbenről. Krumplit, tésztát, paprikát paradicsomot uborkát..............nem sorolom tovább.
Vasárnap húsleves, meggyszósz, krumpli főtthús, Gundel palacsinta.  Na?
Hétfőn karfiol leves,  tokány tésztával.
Kedden borsóleves  rakott krumpli.
Szerdán csókakői krumplileves túrógombóc.
Csütörtökön a doktornőnk, aki helyi születésű, autentikus lucskos káposztát főzött. Sütöttem mellé  ribizlis pitét.  Az ifjabb csapattagok választhattak krumplipürét, sajtos vagdalttal.
Mivel csütörtökön estig dolgoztak, pénteken  mentünk vámpírnézőbe, este volt mics ( hogy kell írni ,)
káposzta, sajtos vagdalt.
Szombaton zöldbableves, olyan bab volt, széles, vajpuha, szálka semmi. Ami karón fut, és hogy jövőre szerzek vetőmagot az tuti.
Zöldbableves, és egy csirkemell, tésztával, tejszínnel recept. Alternatív választási lehetőség a sültkrumpli sajtgolyókkal.
Ennyi.   Most meg várjuk a jövő nyarat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...