2010. augusztus 20., péntek
Napsugár kenyér
Skandináv országokban sütik a könyv szerint, ahol a képét találtam.
A szokásos tönkölykenyeret dagasztottam be.
Formázni pedig így kell: első kelesztés után átgyúrtam a tésztát és 5 részre osztottam.
Egyik részből lesz a közepe.
A maradék négyet kettévágtam és 20 cm-es hurkákat sodortam belőlük. Egyik végüket bekunkorítottam és tepsibe helyeztem mind a nyolcat szépen sugarasan.
Majd a közepét is kisodortam, feltekertem és a tetejükre raktam.
Tejjel megkentem, magokkal megszórtam. Fél óra kelés után előmelegített sütőben szép barnára sütöttem.
Megyünk Kalocsára a városi ünnepségre, ott lesz dísz ez a kenyér.
Mindenkinek jó pihenést, vidám ünneplést kívánok !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
De vidám kép!
VálaszTörlés(Napsugarast még nem láttam, csak ehhez hasonló kenyeret.)
Nekem elsöre a polip jutott eszembe. Hiäba, en mär csak "halakban" gondolkodom..:)
VálaszTörlésA mi Juditunk is azt mondta, hogy olyan mint egy polip :)
VálaszTörlésVidám? Kenyeret örömmel sütök mindig.
VálaszTörlés