Sehogy máshogy nem csinálok többé céklát, csak így. Összehasonlíthatatlanul finomabb, és még kevesebb a munka is vele.
Recept a Mindmegette oldalról van, így szól:
Olasz céklasaláta:
hozzávalók: 80 dkg közepes méretű cékla
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
balzsamecet
só, bors
A céklákat megmostam, és kis vizet aláöntve sütőben közepes lángon megsütöttem. Kb. egy-másfél óra.
Hagytam hűlni, hogy meg lehessen fogni.
A héját lehámoztam, a céklát kockákra vágtam. Lehet csíkokra, vagy szeletekre is akár.
A fokhagymákat vékonyan fölszeleteltem, rászórtam a céklára.
Sóztam, borsoztam, meglocsoltam olívaolajjal, balzsamecettel.
Kis érlelés után máris fogyasztható.
SZUPER !
És a kácsacomb: a neten találtam valahol az alapreceptet.
A combokat forró olajon vagy kacsazsíron elősütjük. Jénaiba tesszük, ráöntjük a maradék és kisült zsírt. Sózzuk, borsozzuk. 4-5 gerezd fokhagymát és egy nagyobb vöröshagymát négybe vágva, mellédobunk.
2 dl vörösbort (én egy Merlot-Cabernet küvét ) önteni rá, és mert úgy gondoltam jó lesz bele, néhány aszalt szilvát is hozzá dobtam. Lefóliázva egy órát sütjük sütőben. Fóliát levéve a bőre 20 perc alatt ropogósra sül.
A hagymákat, szilvát a levével elturmixoltam, és a tésztára tettem belőle.
Nagyon finom omlós lett !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Az biztos hogy szuper! Tuti kipróbálom. Amiben van fokhagyma meg balzsamecet az csak jó lehet.
VálaszTörlésNem tudta a menza sem és az üzemi konyha sem megutáltatni velem a céklát, de amióta sütőben sütöttem először, azóta szinte kedvenccé vált.
VálaszTörlésFolyamatosan vadászom a recepteket azóta is.
Nekem nagyon tetszett, a maradékot csak úgy magában ettem meg:)
VálaszTörlésvalahol olvastam céklfőzelékről, imádom a céklát, valamelyiket kipróbálom, vagy a sültet vagy a főzeléket...
VálaszTörlésA múlt havi TV-Paprika Magazinban voltak céklás receptek, érdemes kipróbálni őket, mi azóta rászoktunk nagyon.
VálaszTörlésPl: meghámozzuk, négybe vágjuk (közben megemlékezünk a Tóték őrnagyáról), tepsibe tesszük, só, bors, sok köménymag, akár egészben is, olaj, balzsamecet, kis vizet öntünk alá, és megsütjük. Olyan finom, hogy csak na.
Vagy lepcsánkát is lehet csinálni belőle. Ezt nem próbáltam még.
Vagy levest, hát az isteni.
Köszi Anna, keresem is elő az ujságot !
VálaszTörlésÉn is mindig megsütöm a céklát, annyira finom úgy :) Nagyon guszta amit csináltál, nem győzöm eltenni az ötleteket:):)
VálaszTörlésHű de szép színes összeállítás, micsoda vörös szín
VálaszTörlés