2011. április 9., szombat
Korpás rozscipók
Most csak olyan fényképezős kedvem volt.Nem olyan írós. Csak megsütöttem úgy egyszerűen. És olyan szép lett.
Recept:
20 dkg bl 80-as
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
5 dkg világos rozsliszt
kb.1,5-1,7 dl víz (lisztfüggő)
15 dkg öregtészta
1 kk cukor
2 kk só
2 ek korpa
kh.aszkorbinsav
1 mk őrölt kömény
1 ek olaj
A lényeg, hogy viszonylag kemény tésztát dagasszunk, hogy ne terüljenek el a cipók sülés közben.
Elkészítés:
Mindent a kenyérsütőbe rakunk és a következő módon formázzuk és sütjük a kelesztés után.
Két db 40 dkg -os cipócska lett belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Milyen csodálatos ez a 2 cipócska!
VálaszTörlésBarbette!
VálaszTörlésCsodálatos.
Én bármit csinálok sosem lesz ilyen:-)
Nagyon pofásak!
VálaszTörlésGyönyörűek egyszerűen.
VálaszTörlésKöszönöm lányok.
VálaszTörlésGesztenye!Dehogynem! Én meg bonbonozni nem mernék belekezdeni....
Nagyon szép lett
VálaszTörlés