2011. április 9., szombat

Korpás rozscipók





Most csak olyan fényképezős kedvem volt.Nem olyan írós. Csak megsütöttem úgy egyszerűen. És olyan szép lett.


Recept:
20 dkg bl 80-as
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
5 dkg világos rozsliszt
kb.1,5-1,7 dl víz (lisztfüggő)
15 dkg öregtészta
1 kk cukor
2 kk só
2 ek korpa
kh.aszkorbinsav
1 mk őrölt kömény
1 ek olaj

A lényeg, hogy viszonylag kemény tésztát dagasszunk, hogy ne terüljenek el a cipók sülés közben.



Elkészítés:
Mindent a kenyérsütőbe rakunk és a következő módon formázzuk és sütjük a kelesztés után.





Két db 40 dkg -os cipócska lett belőle.

6 megjegyzés:

  1. Milyen csodálatos ez a 2 cipócska!

    VálaszTörlés
  2. Barbette!
    Csodálatos.
    Én bármit csinálok sosem lesz ilyen:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok.

    Gesztenye!Dehogynem! Én meg bonbonozni nem mernék belekezdeni....

    VálaszTörlés