2011. április 5., kedd

Sonkás, medvehagymás csónak





Mióta   Babett  megsütötte és  ide tette a képét, rendszeresen gondoltam rá.  Illetve arra, hogy mikor is süssem meg ?  Vacsorára nem akartam, inkább reggelire . De a hűtőben egész éjszaka nem kel-e túl?

A tészta receptje  Limara  oldaláról való.
Az én töltelékem pedig tejföl, sonkacsíkok , medvehagyma.  A tetejére bőven sajt.  Mivel a sonka és a sajt is sós, nem is tettem bele,  csak megborsoztam.

A feltekert kifliket hagytam kelni, jó mélyen bevágtam, hogy legyen hely a   lényegnek.

Gondoltam, beteszem a hűtőbe, de aztán lefekvés előtt benéztem rá és eléggé ducik lettek. Így gyorsan begyújtottam a sütőt és ugyan jó későn feküdtem, de a  kiflik szépek lettek. 

Nagyon finomak is. reggelire tea volt  hozzá, de más alkalommal egy jó pohár hideg sörrel is kitűnő lehet !

Sőt a húsvéti variáció is itt van a fejembe.  És mivel a Juli a pizzásat  szereti, már az is :)

Sütésre fel !

6 megjegyzés:

  1. juj nagyon tuti, jönnek vendégek elkészítem nekik

    VálaszTörlés
  2. Reméltem, hogy felrakod!
    És milyen szépek lettek! Így medvehagymával is izgalmas. Lehet,sütök én is, már régen volt nálunk.

    VálaszTörlés
  3. Hú, de milyen guszták lettek! Ha minden igaz, akkor a napokban kapok egy adag medvehagymát. Akkor ezt okvetlenül ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  4. Nem fogjátok megbánni ! Én biztosan sütöm még ezt. Nagyon finom a tésztája, és a benne lévő krémes töltelékkel abszolút győztes !

    VálaszTörlés
  5. Akkor meg kell sütni, nincs mese! :)

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...