2011. június 24., péntek

Zabos és levendulás


A múltkori citromos keksznek csak néhány morzsája van a doboz alján.    A levendulás nálam abszolút befutó, egyik dobozba megint az került.  A recept   Delish oldaláról való. Nekem egy csepp tejet kellett bele tenni, hogy a tészta összeálljon.
Finom, roppanós, kellemesen levendulás.


Zabpelyhes kekszet sütöttem már a Ráma süteményes könyvből. Most nem volt itthon,  meg egyébként is tetszett a recept,  Gabojsza  emlegette is, hát ezt választottam.
Nem egész adag, nagyjából fele mennyiségű zabpehely volt itthon,  végigjártam mind a három boltot, de nem tartanak.
Mogyoró helyett már majdnem hozzáfogtam diót törni, mikor eszembe jutott a  Péter szomszédtól kapott mogyoró. Nosza, abból törtem amennyi kellett.
Azt hittem hogy nem lesz tészta abból a sok zabpehelyből, de egész gyorsan össze tudtam nyomkorászni.

Meg is sült szépen, ízlik is.  Ropogós, de nem kemény, jól érzik a mogyoró íze is.  A zab pedig olyan  egészséges, hogy tulajdonképpen minden nap kéne enni.

Még szagoljunk egy kis levendulát:)


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek. A zabos bármikor imádom, sajnos a levendula illatát nem bírom

    VálaszTörlés
  2. Idáig érzem az illatukat! Csodás hangulata van a képeknek. Hát még ha az ízek is átjönnének ... no, de a képzelet is nagy úr! :)

    VálaszTörlés
  3. Jövőre, ha megyünk, ugye sütsz majd ilyeneket??:)

    VálaszTörlés
  4. Babett, szívesen! A kávé mellé:)

    Én sose gondoltam ilyenre, hogy valamikor levendulás kekszet sütök, de érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...