Ez volt a fő attrakció. Ha semmi mást nem főztem volna tegnap, akkor is meg lettem volna magammal elégedve .
A Príma Konyha magazin címoldalán díszeleg ez a leves, és ez olyan leves amilyeneket én nagyon szeretek.
Még nincs késő, menjetek vegyetek liba aprólékot. Szárnyat, nyakat, zúzát, hátat.
Tegyétek fazékba, öntsetek rá hideg vizet.
Felforrás után mehet bele a zöldségek sora:
vöröshagyma,
fokhagyma,
sárgarépa,
petrezselyemgyökér,
karalábé,
zellernek a gumója és a levele is.
Só, egész bors. Csak lassú tűzön puha , omlósra főzzétek.
3 szép birsalmát vagy körtét szeletekre vágva dobjátok a levesbe. Tejfölös habarással sürítsétek, egyet forr és kész.
Tálalásnál a hagymákat kidobni, petrezselyem zöldjével bőven megszórni és elégedetten asztalhoz hívni a családot.
Aztán bezsebelni a cuppogást, hümmögést, nyeldeklést, szóval a dícséretet.
Akkor mégegyszer:
- Birs?
- Nem, én seretlek:)
Még egy isteni leves! Vittem, ha nem baj! :D
VálaszTörlésÉn is hümmögnék, csak lenne előttem! :))
Naggyon pöpec!
VálaszTörlésHa-ha-ha! Micsoda vicc és micsoda leves! Űbermegaszuper!!!
VálaszTörlésNem tudtam kihagyni, de legalább nevettél :):)
VálaszTörlésJobbnál jobb libahúsból készült levesek, az előbb épp Gizinél láttam egyet, ez a tied is isteni lehet.:)
VálaszTörlésén is seretlek :):):):)
VálaszTörlés:) :) :)
VálaszTörlésÉn meg nem jutottam hozzá semmilyen liba-alkatrészhez, pont most!:(
VálaszTörlésalapjáraton is leveses vagyok, de az ilyen fajták különösen bejönnek
VálaszTörlés