2011. november 11., péntek

Leg-, leg-, leg.....

Hogy milyen is volt ??  Fííínom !  Háromszor is szedtek belőle. Kicsit húsleves ízű, kicsit becsinált, kicsit liba, kicsit savanyú, kicsit édeskés.

Ez volt a fő attrakció.  Ha semmi mást nem főztem volna tegnap, akkor is meg lettem volna magammal elégedve .
A Príma Konyha magazin címoldalán díszeleg ez a leves, és ez olyan leves amilyeneket én nagyon szeretek.

Még nincs késő, menjetek vegyetek liba aprólékot. Szárnyat, nyakat, zúzát, hátat.
Tegyétek fazékba, öntsetek rá hideg vizet.
 Felforrás után mehet bele a  zöldségek sora:
 vöröshagyma,
 fokhagyma,
sárgarépa,
 petrezselyemgyökér,
 karalábé,
 zellernek a gumója és a levele is.

Só, egész bors.  Csak lassú tűzön puha , omlósra főzzétek.
3 szép birsalmát vagy körtét szeletekre vágva dobjátok a levesbe.  Tejfölös habarással sürítsétek, egyet forr és kész.
Tálalásnál a hagymákat kidobni, petrezselyem zöldjével bőven megszórni és elégedetten asztalhoz hívni a családot.
Aztán bezsebelni a cuppogást, hümmögést, nyeldeklést, szóval a dícséretet.

Akkor mégegyszer:

- Birs?
- Nem, én seretlek:)

9 megjegyzés:

  1. Még egy isteni leves! Vittem, ha nem baj! :D
    Én is hümmögnék, csak lenne előttem! :))

    VálaszTörlés
  2. Ha-ha-ha! Micsoda vicc és micsoda leves! Űbermegaszuper!!!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudtam kihagyni, de legalább nevettél :):)

    VálaszTörlés
  4. Jobbnál jobb libahúsból készült levesek, az előbb épp Gizinél láttam egyet, ez a tied is isteni lehet.:)

    VálaszTörlés
  5. Én meg nem jutottam hozzá semmilyen liba-alkatrészhez, pont most!:(

    VálaszTörlés
  6. alapjáraton is leveses vagyok, de az ilyen fajták különösen bejönnek

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...