2011. május 16., hétfő

Croissant



A múlt heti blogos-fórumos találkozó óta mindenkinek van sütni és főzni valója. Nekem is. Már másodszor sütöm azóta. Reggelire ettük mindenféle finomsággal:házi vajjal, Gabojsza féle lekvárral..Tökéletes. .Mind állagában, mind ízében.
És po-fon-egy-sze-rű elkészíteni. Nem kell félni a hajtogatástól. Mert aki főzni és vasalni tud, az tésztát is tud...hajtogatni.

A tészta receptje Gondaanyué. Ő is gyakran süti. Egy alaprecept, ami számtalan sós és édes variációban készíthatő. Nálunk a sajtos a favorit.
A tészta már a hajtogatásnál és formázásnál is gyönyörű réteges, sütés után pedig.....
Recept Gondaanyutól





Frissen reggelire itt sajtosan és tojással lekenve. Nálunk nem szeretik a porcukrot:)


Utolsó hajtogatás után lehet fagyasztani a tésztát, így készült a találkozós is.

Nagyon finom megtöltve, szilvalekvárral, gesztenyével, csokoládéval.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek, Babett! Hogy bírta az éjszakát ?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól! Minimálisra csökkentettem a sütőport. és nem keltek túl egyáltalán.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek!!
    Jó ideje keresek már ilyen szépséges croissant receptet, azt hiszem, most megtaláltam:-))

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek! Ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek lettek, szívesen megkóstolnék egyet.

    VálaszTörlés
  6. Utolsó hajtogatás után lehet fagyasztani a tésztát, így készült a találkozós is.

    Nagyon finom megtöltve, szilvalekvárral, gesztenyével, csokoládéval.

    VálaszTörlés
  7. Sütés után pedig... na, én kóstoltam:))) Mmmmm, übereli a pékségekben kaphatót. Engem azért érdekelne az édes változat is, mert mi nagyon édesszájúak vagyunk:DDD mamedve

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...