2009. június 11., csütörtök

Csirkemáj pástétom


Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj
2 egész tojás
Só, majoránna, őrölt bors
Bacon szalonna, vagy házi vékonyra szeletelve
2 csirkemellfilé
Így készül: a májat a tojást a fűszerekkel turmixgépben pépesítjük.
Püspökkenyérformát kibélelünk a szalonna szeletekkel. Beleöntjük a pép felét. Rátesszük a csirkemellet, majd ráöntjük a májas pép másik felét.
Ráhajtjuk a szalonnát, ha nem elég betakarjuk szeletekkel.
Vízfürdőben, közepes erős tűznél kb. másfél óra alatt készül el.
Amikor kivettük, lenyomatjuk valamivel még a formában.
Hidegen szeleteljük, salátával kínáljuk.
Sózásnál vigyázni kell, a szalonna sótartalmát is kalkuláljuk bele.
Hideg sört vagy könnyű fehérbort igyunk hozzá.

4 megjegyzés:

Hájas kifli hajtogatás nélkül

  Ke Trarita oldalán volt a recept, többször sütöttem, de mindig keresgélni kellett.  Itt legalább megtalálom.  0,5 kg liszt 25 dkg háj, dar...