2009. november 1., vasárnap

Körte vörösborban



Körtét szinte egész évben lehet kapni a piacokon. Ez egy gyorsan elkészíthető édesség, desszert, akár váratlan vendéget is megkínálhatunk vele.

A körtéket meghámozzuk és félbe vágjuk.
Lábasban, édes vörösborban, aki nem szereti a bort vörös mustban megfőzzük.  Amikor a körte már puha de nem főtt szét, kivesszük, kihűtjük.
Amíg hűlik a gyümölcs, a bort besűrítjük.  Fűszerezhetjük is a klasszikus fahéj, szegfűszeg, citromhéj trióval.
Amikor mártásszerű lett a bor a lábaskában elzárjuk alatta a tüzet.
A körtéket legyezőszerűen bevagdossuk, széthúzzuk a tányéron.  Melléöntünk a mártásból. Tejszínhabbal, citromfűvel, mentával díszíthetjük.

2 megjegyzés:

Hájas kifli hajtogatás nélkül

  Ke Trarita oldalán volt a recept, többször sütöttem, de mindig keresgélni kellett.  Itt legalább megtalálom.  0,5 kg liszt 25 dkg háj, dar...