2011. június 2., csütörtök

Mindenki örömére...



Mindenki örömére... fehér is meg barna is...
Mindenképpen kellett kenyeret sütni, de nem egyformát. Mert van a családban aki a fehéret szereti, és van aki a tk, magos kenyeret. Hát legyen. Dög meleg van.. a konyha eleve 25 fokos, hát még ha a sütőt is bekapcsolom. Gondoltam mehetne a kettő egyszerre. Befejeztem a kísérletezést. A forma bejött. Két kis kenyér, könnyű szeletelni, elfér mindenhová(szalvéta, pirítós sütő...) Most már a két féle kenyér esete is megoldódott.

A dagasztás végén kettévettem a tésztát és a kisebbik darabhoz tettem tk. tönkölylisztet, egy kis folyadékot, korpát és magokat, csak úgy találomra. Még 5 percig dagasztotta, végül együtt kelesztettem, formáztam és végül sütöttem a nagy jénaiban...mindenki örömére.........




Recept kiindulója Limara fehér kenyere

3 megjegyzés:

Hájas kifli hajtogatás nélkül

  Ke Trarita oldalán volt a recept, többször sütöttem, de mindig keresgélni kellett.  Itt legalább megtalálom.  0,5 kg liszt 25 dkg háj, dar...