Nem tudok már mihez kezdeni a cukkinikkel, muszáj főzeléket is főzni belőle. Egyébként is szeretjük:)
Azt hiszem ezentúl így főzöm a tököt, semmi rántás, nem fröcsköl, nem ég le, és különben is folyton olyanra akarnám, mint a Mama amit főzött , és sose sikerült.
Recept a Nők Lapja konyha c. újságból származik.
Két kicsi fehér cukkinit héjastól lereszeltem alma reszelőn. Megsóztam, nem kell kinyomkodni a levét.
Serpenyőbe olívaolajat öntöttem, bele tettem a reszelt tököt és a saját levében megpároltam.
Ez max. 5 perc. Egy evőkanál 10 %-os ecetet, kis cukrot vagy édesítő szert és összevágott kaporlevelet tettem bele, végül egy kis pohár tejföllel elkevertem.
Hidegen ettük.
Ma úgyis tököt akarok főzni :)
VálaszTörlésFőzz belőle lekvárt! Citrommal ízesítsd! Isteni!!! Nálunk mindenki imádja, főleg a férjem, aki eleinte nagyon viszolygott a gondolatától.:)
VálaszTörlésA tökfőzeléket mi is szeretjük, lekvárral még nem csináltam :)
VálaszTörlésEz nagyon jol hangzik,imädom a tökfözeleket!:)
VálaszTörlés