Itt volt ez a nagy györgyfalvi sajt, hát valahogy el kell fogyasztani. Úgy magában unalmassá válik.
Az Oetker könyvek egyikében a Befőzés címűben találtam ezt az ötletet.
Egy nagy csatos üveggel már a múlt héten csináltam, de azt elajándékoztam.
Ez viszont jó lesz a vasárnapi kenyér sütéshez.
30 dkg juhsajtot szép kis kockára vágunk. 3-4 közepes hagymát, lila is legyen közte , vékonyan felszeletelünk. Két csilipaprikát "erőtlenítettem" , kiszedtem a magját és az ereit, vékonyra felszeleteltem.
Egy tálba raktam.
Szórtam bele sót, borsot, oregánót. Két babér levelet is tettem hozzá. 10 dkg fekete olajbogyó is kellett volna, nekem ilyen többszínű darabos volt, az ment hozzá.
Leöntöttem kb. 3 dl olívaolajjal és óvatosan össze kevertem.
Lefedve 7 napig kell a hűtőben érlelni.
Vasárnap össznépi és ünnepi kenyérsütés lesz a Tájházban, ott fogjuk megenni.
Én is készítettem, csak zöldfűszerekkel, tavaly juhsajttal, az idén mozzarellával, s mikor a mozzarella kifogyott az olajbúl fele mozzarellával, fele juhsajttal:) Isteni finom, fennt is van a blogon nálam is.
VálaszTörlésMegnéztem Kati . Lehet kipróbálom a mozarellásat, bár az minálunk elfogy gyorsan.
TörlésJaj de klassz!!!
VálaszTörlésMifelénk nem lehet kapni, vagy ha igen, akkor aranyáron:)))
Még a Györgyfalván kapott sajtból van:)
Törlésez nagyon klassz lehet :)
VálaszTörlésMajd vasárnap elmesélem...
Törlés