Mostanában ilyen gyönyörűeket sütök. Igaz ez nem teljes őrlésű, a legtöbb a BL 80-as liszt benne. Kovásszal készül és ami miatt szerintem szép és nagyon finom lesz, hogy a második kelesztést, amikor formában van már a tészta, azt hideg helyen hosszabb ideig hagyom. Akár több órán át is.
Ropogós héj, finom illat, puha kenyérbél.
Kaptam ma két padlizsánt a boltba. Nem vitte el senki, nekem adta a Zoli. Megcsináltam krémnek, kenyeret úgyis kellett volna sütni, gondoltam akkor a szomszédokkal megkóstoljuk.
Aztán láttam ezt a szendvicset az újságban.
Kenyérre kékpenészes sajtot kellett morzsolni. Endívia salátám nem lévén, az árokparton gyűjtöttem kis zöldet, turbolyát, tyúkhúrt, a fólia alól pár levél spenótot.
Ezt tettem a sajt tetejére.
Ropogósra sütöttem bacon szalonna szeleteket, meghintettem balzsamecettel, ez és körte szeletek következtek.
Pici balzsamecet és olívaolaj, majd egy két levél medvehagyma és kész is volt a finom szendvics.
Persze volt más is, ebből csak egy - egy szelet készült. Jó bort ittunk, jókat nevettünk , jól éreztük magunkat.
Anyám borogass, de guszták! *sóhaj*
VálaszTörlés