Tegnap délutáni lustálkodásban a Paprika tévét néztem. Egy híres angol női szakács mutatta meg a konyháját, és készített egy pohárkrémet a vendégeinek.
Pontos mennyiségeket nem mondott, így improvizáltam.
20 dkg csokoládét gőz fölött egy kis kanál kókuszzsírral megolvasztottam. Míg olvadt maradék 3 tojás sárgáját és egy egész tojást simára kevertem.
A megolvadt csokit levettem a gőzről. Kb. 1 dl vizet hagytam a lábasban, ehhez 6-8 dkg cukrot tettem és addig kavargattam, forraltam, míg felolvadt.
Ezt a forró szirupot kevergetés közben a tojáshoz öntöttem, majd a tojásos szirupot belekevertem a csokiba. Gyönyörű fényes, mély színű, selymes lett.
1 dl tejszínből habot vertem és ezt is beleforgattam.
4 pohárba elosztottam. A tetejére lehet pirított mogyorót, diót durvára vágva rakni, az enyémre kókuszforgács került.
Két evőkanál mascarpone krémsajtot egy evőkanál mézzel és egy Danone natúr krémjoghurttal elkevertem és a tetejére tettem kanállal.
Csokiforgáccsal díszítettem.
Elég töményen csokis, de a fehér krém enyhén savanykás, ez ellensúlyozza az édes érzetet.
Gyorsan kész és lehet variálni gyümölcsökkel is.
Csinálhatok akár minden héten :):)
csinálhatnál ide is :):):)
VálaszTörlésNekem nem lenne túl csokis, az biztos:) Sajna, ha én látok így valamit a tv-ben, nem tudom azonnal elkészíteni, nem kapom le a polcról a kókuszzsírt, a csoki meg sokszor natúrba eltűnik:) Érthetetlen:)
VálaszTörlésAzért csináltam ma meg gyorsan, hogy ne felejtsem el.
VálaszTörlésKókuszzsír csak véletlenül van itthon, nem általános, csokit meg az ősszel több kilót kapott a János, bevonócsokit , nagykerből.
ez igen jól hangzik))))és jól is néz ki
VálaszTörlés