Ezt nagyon régóta főzöm, nem is értem miért nincs még itt?
Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Hozzávalók: 1 kg karaj (fejenként egy szelet bőven elég)
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál mustár
só bors étolaj
5 dkg trappista sajt
Karajt 1 cm -es szeletekre vágtam, enyhén kiklopfoltam és enyhén megsóztam.
2 evőkanál mustárt egy kis pohár tejföllel összekevertem, megborsoztam. A hússzeletek mindkét oldalát egy-egy gyors mozdulattal bele mártottam. Nem baj ha nem lesz mindenhol tejfölös.
Kiolajozott sütőtálba félig egymásra téve tettem a szeleteket.
A maradék tejfölt rá tettem.
Lefedve kell sütni egy órát. Ha van teteje a sütőtálnak, akkor a sajtot rá lehet reszelni a sütés kezdetekor. Én fóliát tettem rá, és az összes sajt rátagadt, így amikor levettem róla újra kellett reszelni rá.
Szépen rápirult a trappista.
Főtt krumplival és olajos paprikával tálaltam.
Aki jó volt, és megevett mindent az kapott még sütikét is.
Én jó voltam ma, de nem kaptam ilyesmit :)
VálaszTörlés