A recept egy régi TV Paprikában volt. Aztán küldték nekem kérés nélkül könyvbe kötve is, igaz így könnyebb megtalálni:) Érdekes, izgalmas recept, még nem kóstoltuk.....
Hozzávalók: 6 adaghoz, az 12 palacsinta: 15 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
1 evőkanál őrölt gyömbér
4,5 dkg cukor
2 dl tejföl
kis üveg eperlekvár, 3 dl, 1 rúd vanília
porcukor, fahéj
A lisztet és a gyömbért egy tálba szitáljuk és a többi hozzávalóval sima tésztává keverjük.
20-30 percig állni hagyjuk.
A lekvárt kikanalazzuk az üvegből, és összekeverjük a vanília rúd kikapart közepével.
Teflon serpenyőben közepes méretű palacsintákat sütünk, írva nem volt, de én két evőkanál olajat tettem a tésztába, illetve az első előtt kikentem olajjal a serpenyőt.
Egyik palacsinta közepére teszünk a tejfölből is és a lekvárból is, majd beborítjuk a másik palacsintával.
A széleit felhajtjuk négy oldalról, megszórjuk fahéjas porcukorral és kész is.
Második fogás lesz, NAGYON kíváncsi vagyok:)
Nem tudom a kedves csemetéknek jó lett volna, de elég sokszor énekelgették, hogy jöhet utána palacsint:) és az almaszószért annyira nem rajongtak.....
tegnap este én is eperlekvárost sütöttem, igaz gyömbér nem volt benne.:):)
VálaszTörlés