A hétvégén Császártöltésen múlattuk az időt , tavaszköszöntő fesztiválon.
Ilyen gyönyörűséges kenyereket sütöttünk kemencében, mint itt alant látható. Sokat. Király búza lisztből, ami kiváló, olyan hólyagos tészta lett belőle, és olyan lukacsos kenyér, amilyet minden kenyérsütő kíván.
Lángost is sütöttünk , naná, ennyi ember ha megéhezik ! Azt is sokat.
Még zöldet is:)
A zöldítőt a Nemes Matyitól kaptuk. Mutogatta már a biopiacon a szárított leveles kelt, meg is kóstoltuk, bíztattuk is, hogy hmmm, nagyon finom. Tényleg az.
A Nemzeti Lovas Színház előadása után ott várt az asztalon két üvegcsében az őrölt kel.
Ha lángosba jó volt, a tésztába is. 10 dkg liszt, egy evőkanál kel por, egy tojás, házi, mert van tyúk.
Kavar párat a gép....
...majd deszkára borítom...
...és össze állítom. Nem kell nagyon, majd a tésztagéppel lehet még simítani.
Nekem 7 fokozat van a gépen. a hatosig szoktam ilyen tésztát nyújtani.
Szélesre vágtam, kifőztem és egy egyszerű tejszínes gombamártással kiváló ebéd lett.
Hamm!
Minden szépséges és a zöld tészta nagyon jól mutat :)
VálaszTörlés