Kedves sógornőm a múltkor el akarta vinni a rebarbaráimat. Aztán a nagy kenyérsütésben el is felejtkeztünk róla, hazamentek egy szál rebarbara nélkül.
A recept viszont itt maradt a fejembe, remélem jól csináltam:)
Vesz a nagymama egy valamilyen dzsemtartósítót, befőzőcukrot, vagy dzsemfixet. És ahogy arra rá van írva úgy főzi.
A rebarbara szárát megpucolgatja, összevágja és mosás után kevés vízen jó puhára párolja.
A finom érett banánt a héjából kibontja, összepürésíti valamennyire.
A lényeg, hogy a rebarbara savanykássága megmaradjon.
Egy kis fahéjat is tettem a második adagba.
Unokáknak palacsintába kiváló, de akármilyen zsemlére, kalácsra is kenhető.
azt hiszem még nem ettem eddig rebarbarát. :)
VálaszTörlésDe jó ötlet banánnal:) Én vaníliával szoktam készíteni, ay idén is lett 1 üveggel:)
VálaszTörlésde jó - a helyi bevárásló közösségben még mindig akad rebarbara :)
VálaszTörlésA múlt héten szedtem le az utolsó leveleket:)
TörlésNagyon nagyon finom!
VálaszTörlés