Hát igen. A muffinokat könnyű megsütni, aztán könnyű elfeledni is. Nálunk nem igazán sikeresek, mindig száraznak érezem őket, nincs krém benne, na jó , lehet krémekkel feldíszíteni, mindegy, még mindig kritika illette. Olyan nagyon amerikás. Kivéve ezt. Már a neve is garancia volt.
Hozzávalók: 20 dkg liszt
2 ek kakaó
csipet só
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg csokoládé összetördelve
10 dkg vaj
15 dkg cukor
egy csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
2 dl tejszín
2 ek rum
fél üveg magozott meggybefőtt
A száraz hozzávalókat összekeverjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a meggy kivételével a többi alkotó részt.
Teljesen összekeverjük a szárazt és a nem szárazat, beleforgatjuk a meggyet óvatosan.
Muffinsütőt kibélelünk papír kapszlikkal és bele kanalazzuk a krémet, háromnegyedéig.
Nekem nem fért bele, lett 4 szivecske is .
Előmelegített sütőben 30 perc alatt sült meg.
A benne lévő meggytől olyan, mintha a tortát enné az ember.
Próbáltam én a tejszínhabot, de a mai nap nem alkalmas a habverésre. Az egyik, ultrapasztőrözött dobozos tejszín nemes egyszerűséggel egy idő után vajjá vált. :) 10 %-os főzőtejszínből meg nem lehet habot verni.
Így maradt egy szem meggy a díszítésre. Mindegy, nem sokáig díszeleg, még kettő van belőle.
Nagyon guszta:) Látod nálam teljesen ay ellenkezője igaz, semmilyen muffinom nem kapott kritikát eddig:)Pedig sütöttem vag25 félét eddig:)
VálaszTörlésNekem eddig inkább a sósak voltak sikeresebbek.
Törlésilyent már én is sütöttem, nagy sikere volt.
VálaszTörléshulalával próbáld, nekem az mindig sikerült
Már a kezemben volt, de aztán inkább a "rendes" tejszínt választottam:)
Törlésnekem annyiszor lett vaj a rendes tejszínből, hogy meguntam, a hullala viszont még soha sem ment össze és szép kemény marad a habja :)
Törlésa tejszínt egy jó napig kell hűteni, mielőtt az ember felveri, az a biztos... Nekem a parmalat és a milli is működni szokott.
VálaszTörlésKöszönöm, örülök neki.
VálaszTörlés