Még tanulom ezt az új kedves fényképezőgépet. Megküzdöttem a fénnyel és az üveggel , meg a vissza- tükröződéssel, talán élvezhetőek lettek a képek.
Karácsonyi ajándék lesz ez a SAVANYÚ TOJÁS CÉKLÁVAL.
Judit lányomék szoktak csinálni csak úgy unalmasan, fehéren. Talán a fűszerezése is más annak.
1 literes üveghez írták a receptet, a Finomságok ajándékba című könyvben találtam.
425 gramm cékla vagy konzerv vagy megfőzzük és feldaraboljuk.
12 keményre főtt tojás
120 ml almaecet
120 ml víz
100 gramm barnacukor
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/ teáskanál őrölt szerecsendió
1/ teáskanál őrölt fahéj
5-6 szegfűszeg egészben
A céklákat csöpögtessük le, és a levét tegyük félre.
A tojásokat és a céklát tegyük egy tiszta 1 literes üvegbe.
Egy lábasba keverjük össze az ecetet , a vizet , a cukrot, a cékla levéből egy keveset és a fűszereket.
Forraljuk kb. 10 percig, majd öntsük a tojásokra, úgy hogy ellepje azokat.
Csukjuk le az üveget. Ne tegyük el, hanem a következő órákban párszor mozgassuk meg, hogy a lé mindenhol találkozzon a tojással, így szép rózsaszínre festi őket.
Hűvös, sötét helyen tároljuk, felbontás után 3 hónapig eláll a hűtőszekrénybe.
én ezt eddig csak fehér variációban láttam
VálaszTörlésegyszer ki kéne próbálnom, mindig csak nézegetem
Piros tojást karácsonyra:) én se kóstoltam még.
VálaszTörlés