A TV Paprika magazinban van az eredeti recept, bár szóról-szóra úgy csináltam.
Első lépésként gyúrtam ilyen szép szélesmetélt tésztát. Flancosabban tagliatelle, de maradjunk csak a szép és precíz magyar nyelvnél:) 10 dkg liszt, egy tojás, pár csepp olíva olaj. Géppel nyújtottam és vágtam jó hosszúra.
Enyhén sós vízben kifőztem, mire kifőtt kész lett a mártás is.
4 fő részére kell 40 dkg tészta, 20 dkg konzerv tonhal, 1 citrom héja, só, bors, snidling a tálaláshoz.
A mártás: 6 dkg vaj, 2-3 dl tejszín, 1 gerezd fokhagyma, az 1 citrom leve, 6 dkg parmezán sajt reszelve. Petrezselyem zöld.
A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, beletesszük a tejszínt és 5-6 percig forraljuk. Levesszük a tűzről és gyorsan belerakjuk az előzőleg összenyomott fokhagymát és a lereszelt sajtot. Megszórjuk a vágott petrezselyem zölddel, hozzátesszük a halat és a tésztával elkavarjuk.
Ráreszeljük a citrom héját, rászórjuk a snidlinget és mehet is a tányérba !
Érdeme s jóféle halkonzervet venni, először a Rio mare márkájúval csináltam és sokkal finomabb volt.
Jól hangzik, én is olvastam citromos szósszal készült tésztáról, de valahogy nem mertem még kipróbálni. Milyen az íze?
VálaszTörlésPicit érzik a citrom, meg a hal is meg a tejszín is, finom. Mi szeretjük a savanykás leveseket és mártásokat.
TörlésÓóóó és mégegyszer óóóóó :)
VálaszTörlésValami hasonlót készítettél Te is, ugye ?
TörlésEz eszméletlen jól hangzik!!!
VálaszTörlésA "gyorsan , valami finomat" kategória:)
Törlés