A TV Paprika magazinból a recept, kissé egyszerűsítve, racionalizálva.
Kell hozzá: mirelit kelbimbó
vaj
bacon szalonna
fenyőmag ha nincs mandula darabolva
1 dl tejszín
só, bors, majoranna
húsleves
1 vöröshagyma
A fenyőmagot vagy a vágott vagy szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
A kelbimbókat félbevágjuk, a hagymát felkockázzuk.
Két evőkanál vajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a kelbimbókat és egy-két percig pároljuk.
2 dl húslevessel felöntjük, megszórjuk majorannával, borssal, kis sóval és puhára pároljuk.
Ha puha levesszük a fedőt és a levét teljesen elpárologtatjuk.
Beletesszük a tejszínt és a fel fenyőmagot. elkeverjük.
A bacont ropogósra sütjük, tálaláskor rászórjuk a maradék fenyőmagot és a szalonnát.
egyeskének hidegrázása van a kelbimbótól, magamnak meg ritkán készítek, pedig szeretem
VálaszTörlésJános kimondottan szereti. Meg tetszett a recept, a bacon meg a magok nagyot dobnak rajta. A kelbimbóíz az megmaradt:)
Törlésén minden zőccséget szeretek, így az undok kelbimbót is. A recept pedig ígéretes:)
VálaszTörlés