Vagy 5 éve sütöttem ezt a tortát, de mert tetszett, megjegyeztem. Egy baj volt, hogy az újságot, amiben volt a leírása sehol nem találtam meg.
Januárban az Eszteréknél leírtam, de a papírfecnik sorsa az elkallódás:(
Így délelőtt előszedtem az Ikeás dobozokat, amiben a régi újságjaim vannak, és láss csodát ! egész gyorsan megtaláltam a keresettet.
Hozzávalók: 60 dkg meggy vagy egy nagy üveg befőtt
1 zacskó vanília puding
15 dkg cukor
3 dl meggylé
12 dkg vaj
38 dkg liszt
3 ek kókuszreszelék
3 ek tej
3 ek olaj
10 dkg tehéntúró
1 tojás
csipet só
1 enyhén púpozott teáskanál sütőpor
A meggyet kimagozzuk. A pudingport 5 dkg cukorral és 1 dl meggylével csomómentesre keverjük. A többi meggylevet felforraljuk és a meggyet beletéve 3-4 percig főzzük. A befőttet nem kell főzni.
Beletesszük a pudingot és egyet forralunk rajta.
Folpackkal letakarjuk.
A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk. Közben egy tálban 15 dkg lisztet a kókuszreszelékkel és 5 dkg cukorral összekeverünk. Hozzáadjuk a vajat és robotgéppel vagy kézzel morzsát készítünk belőle.
A tésztához a tojást a tejjel, olajjal, túróval sóval és a maradék 5 dkg cukorral összekeverjük. A maradék lisztet a sütőporral elvegyítjük majd a masszába dolgozzuk.
Lisztezett deszkán 32 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle.
Margarinnal kikenünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát és a tésztát beletesszük, a szélhez odanyomkodjuk.
Beleöntjük a pudingos meggyet, a tészta szélét visszahajtjuk .
A közepére szórjuk a morzsát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt sül meg.
Kihűtjük, megszórjuk porcukorral. Tejszínhabot kínálhatunk mellé.
Megkocsikáztatjuk a tortát, azért is választottam ezt, mert ki fogja bírni a 3 órás utat.
nagyon jónak tűnik, lehet én is elkövetem a hétvégén.:)
VálaszTörlésKönnyű megcsinálni:)
TörlésNagyon finom volt, én kóstoltam!
VálaszTörlés