A ráfordított munkához képest fincsi, fincsi, fincsi:)
A Nők Lapja Konyha július-augusztusi számából főztem ma.
A karaj nekem túl száraz, most tarját akartam főzni. Úgy rémlett a héten láttam valahol egy receptet, olyat ami tetszett, hát keresgéltem. Megtaláltam:)
Mustáros , fehérboros tarja
Kettőnknek: 4 szelet tarja
teáskanál mustár (dijoni)
egy szál rozmaring
olaj
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehér bor
1 dl tejszín
só
étkezési keményítő
A hússzeleteket bekenjük vékonyan mustárral, megszórjuk apróra vágott rozmaringgal. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
Kevés olajon mindkét oldalát lassan megsütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt még tovább pároljuk, majd lepirítjuk.
Ráöntjük a bort, felforraljuk.
Megsózzuk,borsozzuk, majd a tejszínnel együtt újra forraljuk.
Kevés vízzel kikeverünk egy kis kanál keményítőt és összeforraljuk.
Persze ha keveselljük a mártást, tehetünk több bort és tejszínt hozzá.
Tálaljuk főtt krumplival .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése