Megyünk versenyre. Már tavaly is akarta a polgármester, de akkor egy szomorú esemény miatt maradtunk itthon.
A Falusi vendégfogadók IX. sütő-főző fesztiváljára neveztünk csapattal. Október 4-én szombaton lesz, Bükkösdön az Ökoparkban.
Kapunk egy 10 kilós pakkot, és abból kell főzni.
Valami ilyesmire gondoltam.
Sertés szelet mazsolás mustmártásban , kölessel és fokhagymás zsenge mángolddal.
Akármilyen része jó, még a császárhús is úgy gondolom. Kis zsiradékon előpirítottam a húst, sóztam, borsoztam és fehér mustban puhára pároltam. A végén tettem bele két marék mazsolát. Addig hagytam, míg a mazsola megpuhult, majd egy kávéskanál étkezési keményítővel besürítettem.
A kölest úgy mintha rizs lett volna, úgy főztem. Illetve először egy fél fej vöröshagymát megpirítottam arra ráöntöttem a kölest, másfélszeres vízzel felöntöttem, sóztam, és fedő alatt lassú tűzön megpuhítottam.
A kertben friss zsenge mángold leveleket találtam, ezeket fokhagymás vajon megpároltam és mellé tettem.
Csak ennyi.
Mindjárt kóstolunk.
Nálam a nyerő kategória vagy! :):) Istenien néz ki :)
VálaszTörlésSok sikert!:)
VálaszTörlésKöszönöm, majd megmutatom milyen volt :)
VálaszTörlés