Eredetileg is ez volt a terv, csak aztán valahogy beugrott, hogy HALÁSZLÉ ! Igen így csupa nagy betűvel.
-Jól van, kedves feleségem, reggel kicsit kimegyek a szőlőbe, aztán hozok halat.
Na, mire odaért a kedvenc halasunk szépen bezárt, mert csak 9 óráig van nyitva vasárnap.
Vissza az eredeti gondolathoz, úgyis beszereztem hozzá mindent.
Egy ideje nálunk is lehet nézni a Chili tévét, mások főznek benne, mint a Paprikában, jó egy kis változatosság.
Ezt egy holland szakács, Rudolph van Veen főzte, első nézésre kissé fura volt, de a végeredmény tetszett.
ITT A VIDEÓRECEPT, de ha nincs kedvetek megnézni hát leírom.
Kell hozzá: Filézett csirke felsőcomb kockára vágva 80 dkg
kelbimbó 50 dkg
tészta 20 dkg
1 csomag bacon szalonna
1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 pritamin paprika
vaj
só, bors, olaj
főzőtejszín
Nagy serpenyőben kisütöttem a szalonnát. Kivettem. A zsírjára tettem a hagymákat összevágva, kicsit dinszteltem őket. Következett a hús, sóztam, borsoztam. Én öntöttem rá kevés száraz fehér bort, és fedő alatt pároltam.
Mikor félig megpuhult, rátettem a paprikát és a gombát nagyobb kockákra vágva.
Fedő alatt készre főztem.
A végén öntöttem rá a tejszínt, azzal csak rottyant párat és elzártam a gázt alatta.
Közben kifőtt a tészta és megfőtt a kelbimbó.
A kelbimbót egy másik serpenyőben vajon átmelegítettem, rátettem a szalonnát és gyakorlatilag kész is.
Nem tettem a tésztát a húshoz, tálaláskor csak mellé mertem.
Meglepően finom lett. Dícséretet is kaptam és biztatást is, hogy csak nyugodtan , máskor is....
A vasárnapi húsleves az ma elmaradt, helyette francia sajtos hagymaleves főtt, így:
Mázlista vagyok, most ebédeltem, így kevésbé csorog a nyálam:) Jól néz ki!
VálaszTörlésÉn is szoktam nézni ezt a pasit, de még nem kaptam tőle kedvet. :) Viszont a Tiédtől igen :):) Ki fogom próbálni, csak még tartok egy-két hozzávalótól, így a gomba és a kelbimbó nekem még merész vállalkozás lenne.:)
VálaszTörlés