2021. január 3., vasárnap

Habos linzer



Le kell írni, hogy meg legyen a recptje. 

Tészta: A tésztája : 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 5 dkg darált dió.

Vajat, lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot , diót. Gyorsan összegyúrjuk, fél órát hűtjük.
2-3 mm vastagra kinyújtuk és kb. 6 cm-es formával kiszúrjuk. 170 fokon 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
ha kihűlt 2 ( vagy 3 ) tojásfehérjét kemény habbá verünk 12 dkg (18 dkg ) porcukorral, fényes keményre. Tehetünk bele egy evőkanálnyi keményítőt a végén.
Nyomózsákból szép karikákat nyomunk a kekszekre és 70 fokos sütőben kb. 1 óra alatt , légkeveréssel , megszárítjuk.
egy finom lekvárt csöppentünk a közepébe. Egy részébe kis kesernyés narancslekvár, másik felébe mandarin lekvár került.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...