Nekem higgyetek, ne a szemeteknek, ez egy gofri. Kéne legyen:)
Kaptam egyszer e gy gofrisütőt, de olyan keveset használtam, hogy egy konyha rámolás alkalmával kiselejteztem.
A januári Vidék íze újság azonban csábító recepteket közöl.
Valahol hasonlítanak picit az amerikai palacsintával, megcsináltam a tésztát és megsütöttem serpenyőben.
Így készült a marcipános gofri palacsinta köntösben:
3 dl tejet felforrósítunk és 20 dkg lereszelt marcipánt feloldunk benne. Hagyjuk kihűlni.
Egy tojás sárgáját és két egész tojás habosra keverünk 4 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzákeverjük a marcipános tejet és 20 dkg lisztet. Én önszorgalomból egy kis sütőport is tettem bele, mert a palacsintába kell. De ha gofri lesz akkor nem kell bele.
Habbá verjük az egy tojás félretett fehérjét egy csomag vaníliás cukorral és a tésztába keverjük.
És megsütjük.
Itt málnaöntet van mellé, de befőttel, vörösboros meggyel is kiváló.
Desszertnek, vacsorára, vagy egy kiadós leves után második fogásnak is megteszi.
No ezt megcsinálom az aprónépnek. :) Az újságban jól elkerülte a figyelmem :):)
VálaszTörlés