Tegnap egyesületi gyűlés volt nálunk, estefelé. Éhesen, üres hassal gondolkodni is nehezebb.
Pénteken félkészre főztem, aztán szombaton délután begyújtottam a sütőt és befejeztem.
Hozzávalók: 1 szép húsos nyers hátsó csülök.
1 üveg sör
1 fej vöröshagyma
Fűszerek: só, bors, gyömbér, babérlevél, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűbors majoranna, kis cukor, borecet.
A húst nagyobb kockákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk és rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd a felvágott hagymát rászórjuk, együtt is pirítjuk pár percig.
Kinyitjuk a sörös üveget és a lábasba öntjük a tartalmát. Sózzuk , borsozzuk, rászórjuk a fűszereket. Fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
Ezt előre is elkészíthetjük.
Egy evőkanál lisztet összekeverünk kevés vízzel és besürítjük vele az étel levét.
Tepsibe öntjük és sütőben, kemencében megpirítjuk a pecsenyét.
Főtt krumplival, savanyúsággal tálaljuk.
Jó kis buli kaja. Sört is ihatunk utána, de egy pohár száraz fehérrel is isteni!
Ó jaj!!!! :):)
VálaszTörlés